Speciale filmvoorstelling ter ere van 40 jaar KNF op het NFF 2022

Op donderdag 22 september hebben we onze jaarlijkse BORREL op het Nederlands Filmfestival. Omdat de KNF dit jaar haar 40 jarig jubileum viert, vertonen we voorafgaand De Smaak van Water. De film van Orlow Seunke was in 1982 de eerste KNF-prijswinnaar.

: Speciale filmvoorstelling ter ere van 40 jaar KNF op het NFF 2022

We nodigen iedereen van harte uit deze speciale jubileumactiviteit bij te wonen. KNF-leden hebben een link ontvangen waarmee ze zich gratis kunnen aanmelden. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Aansluitend is om 16.30u de uitreiking van de Louis Hartlooper Prijs Beste Filmpublicatie 2022. Tijdens de ceremonie krijgt de KNF ook ruimte om de nominaties van de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek 2022 bekend te maken.

Wat moet je weten?
Locatie: Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Filmvoorstelling: in LHC2, vanaf 14.15u (tickets zijn hier verkrijgbaar)
Uitreiking: in LHC3, vanaf 16.30u (gratis toegang; kaartje verkrijgbaar op locatie)

Info over de film:
Speelfilm over een cynische ambtenaar van een hulpverlenende instantie, wiens leven verandert wanneer hij geconfronteerd wordt met een meisje dat jarenlang door haar ouders is opgesloten. Seunke’s nog altijd actuele debuut.

Speelfilmdebuut van Seunke, geïnspireerd door de roman De bezoeker van György Konrád uit 1976. Het verhaal gaat over een cynische, zich aan de regels houdende ambtenaar (gespeeld door Gerard Thoolen) bij de sociale dienst, wiens leven verandert wanneer hij geconfronteerd wordt met een meisje dat jarenlang door haar gestoorde ouders is opgesloten in een kast. Bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kritiek.

De film werd in Venetië bekroond met een Gouden Leeuw. Vertoning in het kader van het 40-jarig bestaan van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, die het jubileum graag viert met een terugblik op deze bijzondere en nog altijd actuele film uit het oprichtingsjaar.