De Kleine Kring

Eind 2016 bestond de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF) vijfendertig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de KNF het nieuwe online podium ‘De Kleine Kring’ opgericht om het werk van historisch belangrijke filmjournalisten voor nieuwe generaties ontsluiten, met een biografische tijdslijn en een selectie van artikelen.

De eregalerij van de KNF trapt logischerwijs af met zijn ereleden. Als eerste was in 2016 Peter van Bueren (1942) aan de beurt, een van de oprichters én eerste bestuursvoorzitter van de KNF. Lees hier zijn 25 meest bijzondere stukken uit zijn loopbaan, plus zijn commentaar en terugblik hierop.

 

 

Eind 2018 werd als tweede Hans Beerekamp (1952) aan het erepodium toegevoegd. Klik hier om zijn 25 meest interessante recensies en artikelen uit zijn enorme oeuvre terug te vinden, inclusief naschriften die Beerekamp schreef in 2018 en 2019.

 

 

In 2020 zal een bijzondere selectie uit het grote filmjournalistieke werk van filmjournalist Pieter van Lierop (Utrechts Nieuwsblad, GPD) online verschijnen. Niet alleen zijn de originele artikelen en recensies te lezen, ook blikt de auteur met de blik van nu via naschriften terug op zijn eerdere werk.