Kleine Kring met Hans Beerekamp gelanceerd

Maandag 12 november werd in EYE Filmmuseum in Amsterdam de Kleine Kring, het online podium van de KNF rond de grote namen uit de Nederlandse filmjournalistiek, uitgebreid met Hans Beerekamp. Weten welke 25 stukken Beerekamp cruciaal voor zijn enorme oeuvre vindt? Klik dan hier voor de eerste recensies en artikelen, inclusief een gloednieuw naschrift.

De nestor van NRC Handelsblad en mede-oprichter van de KNF stond in EYE centraal vanwege zijn pensionering bij de NRC. Een mooi moment om zijn plek op het online erepodium van de KNF te lanceren. De eerste stukken staan nu online, maar hou de site – filmjournalisten.nl/hansbeerekamp – goed in de gaten: de komende tijd komt hier veel meer bij, inclusief een uitgebreide biografie.

Foto: André Bakker

De Kleine Kring is in 2016 gestart met filmjournalist Peter van Bueren. De komende jaren komen hier nog meer filmjournalisten bij, waaronder Pieter van Lierop. Zo zorgt de KNF voor een mooi en groeiend online podium voor de geschiedenis van de Nederlandse filmjournalistiek.