Filmkrant hoofdredacteur Dana Linssen onderscheiden met filmprijs

Filmkrant hoofdredacteur (en gewaardeerd KNF-lid) Dana Linssen kreeg dinsdag 9 januari tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie van de bioscoopbranche in Pathé Tuschinski het Zilveren Roosje uitgereikt voor haar werk voor de Filmkrant en de filmkunst.

De speech die Linssen  bij de uitreiking hield, laat de brede en filosofische visie zien waarmee ze film benadert.

“Het is meer dan ooit de tijd waarin de zorgvuldige analyse van bewegende beelden (…) midden in het debat zou moeten staan over onze wereld”.

Volgens de jury verdient Linssen het Zilveren Roosje omdat zij ervoor zorgt dat “haar aanstekelijke liefde voor film en filosofie als een vonk overslaat op de lezer. Ze bewandelt haar eigen weg door de stroom aan beelden om ons heen en slaat een onverwacht pad in.”

De 37-jarige Filmkrant “onderscheidt zich met zijn essays, achtergrondartikelen en zomerspecials, waarmee het een belangrijke bijdrage aan een levendige filmcultuur levert. Voor filmtheaters is er geen betere manier om hun publiek te informeren dan via dit filmblad”, aldus de jury.