Nieuwe KNF-jury buigt zich over Nederlandse IFFR-premières

Eind deze maand buigt een nieuwe vijf-koppige KNF jury zich over de 14 Nederlandse (co)producties die op het 47e International Film Festival Rotterdam gaan draaien, waaronder twee films die zijn geselecteerd voor de Tiger Award competitie.

Onderstaande twee Nederlandse coproducties gaan in wereldpremière op het IFFR en maken dus zowel kans op een Tiger Award als op de KNF Award:

  • Possessed, Metahaven/Rob Schröder, 2018, Nederland/Kroatië, wereldpremière
  • The Reports on Sarah and Saleem, Muayad Alayan, 2018, Palestina/Nederland/Duitsland/Mexico, wereldpremière

De complete lijst met films die meedingen naar de KNF Award staat hier.

De KNF-jury bestaat dit jaar uit Elise van Dam (Cine), Hedwig van Driel (Schokkend Nieuws), Fritz de Jong (Filmkrant), Sasja Koetsier (Filmkrant) en  Sabeth Snijders (NRC). De KNF Award wordt, samen met de andere festivalprijzen, uitgereikt op vrijdagavond 2 februari tijdens de Award Ceremony in De Doelen in Rotterdam.