De Kleine Kring gelanceerd op NFF

Op het Nederlands Film Festival is donderdag 22 september een nieuw online project van de KNF officieel gelanceerd: De Kleine Kring. Via dit nieuwe podium wil de KNF het werk van historisch belangrijke filmjournalisten voor nieuwe generaties ontsluiten, met een biografische tijdslijn en een selectie van artikelen. De eregalerij trapt logischerwijs af met zijn ereleden, met als eerste Peter van Bueren (1942), een van de oprichters én eerste bestuursvoorzitter van de KNF.

Van Bueren, die in Amsterdam Politieke en Sociale Wetenschappen studeerde, is al ruim vijftig jaar filmjournalist. Samen met filmjournalist André Waardenburg heeft hij een selectie gemaakt van 25 stukken, waarvan het merendeel is voorzien van een gloednieuw naschrift van Van Bueren zelf.

De Kleine Kring is hier te vinden: http://www.filmjournalisten.nl/dekleinekring/