Johan Kramers ‘Keeper’ winnaar KNF Award Nederlands Filmfestival

Tijdens het Gouden Kalveren Gala 2019 werd de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek 2019 uitgereikt aan de documentaire Keeper van regisseur Johan Kramer.

De prijs werd namens de KNF-jury uitgereikt door Ruud Vos en Lisa van der Waal. Verder zaten in de jury nog Ronald Glasbergen, Maartje Willems en Kaj van Zoelen.

Het juryrapport voor Keeper luidde als volgt:

Keeper

Een veelzijdig beeld van Nederlandse keepers waarin hun eenzame pijn duidelijk voelbaar wordt. De film toont met slimme montages niet alleen de zware taak van het bewaken van het doel, maar ook de ambities en dromen van zowel de amateur als de professional.

Er waren naast Keeper nog twee andere films genomineerd voor de KNF prijs, te weten Ring of Dreams van Willem Baptist en In de armen van Morpheus van Marc Schmidt. Ook hier had de jury lovende woorden voor.

Ring of Dreams

Verbazingwekkend inkijkje in de gewelddadige en superheldhaftige wereld van het show-worstelen. Zelfs wie niets weet of denkt te willen weten over de schaarse clubs in Nederland, blijft ademloos geboeid.

In de Armen van Morpheus

Een rusteloze droomwereld komt tot leven dankzij de bijzondere visuele vorm en sterk geluidsdesign. De film doorkruist het pad van de slapeloze nacht, waardoor vorm en inhoud een worden.