KNF juryleden voor Keep an Eye Filmacademie Festival bekend

Op 27 juni presenteren de bachelorstudenten van Lichting 2016 van de Nederlandse Filmacademie hun afstudeerprojecten in EYE aan relaties en pers. De KNF-jury reikt na afloop namens de Nederlandse filmpers weer de prijs voor de Beste Filmacademie Productie uit.

Dit jaar bestaat de jury uit de volgende leden:

Coen van Zwol (NRC)
Jelle Schot (VPRO Gids, Cinema.nl)
Joost Broeren (Parool, Filmkrant)
Omar Larabi (Filmkrant)
Romy van Krieken (Veronica Magazine)

De KNF-jury zal zich zowel over fictiefilms als over documentaires buigen. Andere prijzen die die dag worden uitgereikt, zijn de AVROTROS scenarioprijs, de Golden Gate Commercial Award, de VPRO Documentaire Prijs en de Topkapi Films Fictie Prijs.

De films zijn tussen 24 juni en 2 juli ook voor het grote publiek te zien in EYE tijdens het Keep an EYE Filmfestival. Daarnaast vindt in EYE en het naastgelegen Grootlab van 24 t/m 29 juni de Graduation Show van de masterstudenten plaats onder de titel Condition of Possibility. Er zijn filmvertoningen, presentaties, debatten en een expositie van de eindexameninstallaties.