Nieuwe opzet KNF Award IFFR

De KNF Award, de prijs van de Kring van de Nederlandse Filmjournalisten, krijgt vanaf de aankomende editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) een nieuw gezicht. De KNF-jury kiest vanaf dit jaar uit een selectie van Nederlandse films en Nederlandse coproducties die op IFFR wordt vertoond.

Vorig jaar maakte de KNF-jury nog een keuze uit de Big Screen competitie. Omdat de winnaars de afgelopen jaren geen distributeur konden krijgen, viel de prijs – Nederlandse ondertiteling voor een uit te brengen DCP – in de praktijk wat in het water. Met de nieuwe opzet wil de KNF samen met het festival het profiel van de prijs verstevigen door het Nederlandse aspect te benadrukken. Bovendien zal de film na het festival een aantal vertoningen krijgen.

De jury, dit jaar bestaande uit Tisha Eetgerink, Luuk Imhann, Jelle Schot, Hugo Emmerzael en Maricke Nieuwdorp, kiest uit de volgende 15 films:

 • Beyond Sleep, Boudewijn Koole
 • Bodkin Ras, Kaweh Modiri
 • Full Contact, David Verbeek
 • Herberg van het geheugen, Barbara den Uyl
 • History’s Future, Fiona Tan
 • The Idol, Hany Abu-Assad
 • Ik wil gelukkig zijn, Annette Apon
 • Inside the Mind of Favela Funk, Elise Roodenburg en Fleur Beemster
 • Oscuro animal, Felipe Guerrero
 • Out of Love, Paloma Aguilera Valdebenito
 • De pedaalridder, Ari Deelder
 • The Sprawl (Propaganda About Propaganda), Metahaven
 • Stop Acting Now, Mijke de Jong
 • La última tierra, Pablo Lamar
 • De waarneming, Frank Scheffer