Prijs van de Nederlandse Filmkritiek naar ‘Kom hier dat ik u kus’

Op de avond van het Gouden Kalveren Gala reikte actrice Beppie Melissen namens de KNF-jury de prijs van de Nederlandse Filmkritiek uit aan Sabine Lubbe Baker en Niels van Koevorden voor hun film Kom hier dat ik u kus, als beste première op het Nederlands Film Festival

De KNF-jury bestond dit jaar uit Nico van den Berg, Tisha Eetgerink, Paul van Es, Romy van Krieken en Julius Koetsier. Hieronder de juryteksten bij de nominaties en de winnaar.

Buladó
Buladó laat met zijn magisch-realistische karakter en betoverende beelden zien hoe rijk de Nederlandse film kan zijn. Eché Janga geeft in zijn derde speelfilm een persoonlijk verhaal universele waarde.

Kom hier dat ik u kus
Kom hier dat ik u kus van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden is door een hartverscheurend scenario en een intieme regie een beklemmende kijkervaring. De film is een uitzonderlijk samenspel van een zelfverzekerde cameravoering en natuurlijk acteerwerk.

De Vogelwachter
De kracht van Threes Anna’s De Vogelwachter is dat de film durft te leunen op visuele elementen zonder terug te hoeven vallen op nadrukkelijke dialogen of een uitgebreide plot. Freek de Jonge overtuigt als personage dat zijn leven tot de essentie heeft teruggebracht.

De film die de KNF jury het meest wist te overtuigen, is een indringende verbeelding van de destructieve krachten binnen familiebanden en relaties. Het is een thema dat we dit jaar vaker zagen op het festival, maar nergens zo direct en schrijnend als hier. De prijs van de Nederlandse Filmkritiek gaat naar KOM HIER DAT IK U KUS van Sabine Lubbe Baker en Niels van Koevorden.

Hieronder is te zien hoe actrice Beppie Melissen tijdens het Gouden Kalveren Gala de KNF-prijs uitreikte aan Sabine Lubbe Baker en Niels van Koevorden.