‘Tot het einde van de wereld’ winnaar KNF prijs beste Filmacademie afstudeerfilm

De KNF prijs voor beste afstudeerfilm van de Amsterdamse Filmacademie werd maandagmiddag 25 juni in EYE Filmmuseum uitgereikt aan de makers en cast van Tot het einde van de wereld van regisseur Florence Bouvy.

Het juryrapport was lovend, niet alleen over de winnaar, maar ook over de Lichting 2018 in het algemeen.

Thema’s als verslaving, het rouwproces, de ratrace om succes (de strijd om de beste te worden), in het reine komen met je opvoeding, een kind dat al heel jong op zichzelf is aangewezen; dat levert verhalen op die ergens over gaan. In deze lichting 2018, documentaire en fictie, zien we dan ook een rijpheid van de makers om dat waar te kunnen maken.

Voor de eindexamenfilms spreekt dat ze waarachtig, sociaal bewogen, intiem en persoonlijk durven te zijn. En ook ambitieus en opvallend ongekunsteld. In het geheel gaat het om een cinematografische verbeeldingskracht die de KNF-jury unaniem aanspreekt.

Maar….ondanks de hoge kwaliteit was het in het jury-overleg al snel duidelijk dat er één film is die ons allen – vanwege regie, acteursregie, cameravoering en scenario – in het hart raakt en zodoende in de discussie over de winnaar telkens kwam boven drijven. We waren diep onder de indruk van het subtiele samenspel van de twee hoofdrolspelers, waarvan de één nog piepjong. De winaar van de KNF-Award 2018 is: ‘Tot het einde van de wereld’ van regisseur Florence Bouvy, cast en crew.

Makers, ga die filmwereld in en verover hem!

De jury bestond uit de volgende KNF leden:

  • Sam Duijf (FilmTotaal, RektoVerso, The Cult Corner)
  • Gudo Tienhooven (MovieInsiders)
  • Ilse van der Velden (VPRO Gids, Cinema.nl, VPRO radio)
  • Dineke de Zwaan (SpreekbuisCinemagazine, Uitagenda)